Plățile online se schimbă - afacerea dvs. este pregătită pentru schimbări?

Sunteți gata sau nu, dar noile standarde de ramură au intrat în vigoare din data de 14 septembrie anul 2019 - și cu cât vă veți adapta mai repede la ele, cu atât afacerea dvs. va beneficia mai mult.

În conformitate cu noile cerințe din Directiva privind serviciile de plată (PSD2), trebuie solicitate informații adiţionale la efectuarea achiziţiilor online. Pentru a reduce incidența fraudei, este introdus un nou standard de securitate mai ridicat pentru plățile online. Dumneavoastră corespundeţi deja noilor exigenţe? Dacă nu, atunci va trebui să adăugați o autentificare solidă a clientului (SCA) la etapa întocmirii solicitării.

SCA este un nivel suplimentar de securitate, cunoscut și cu denimirea de autentificare cu doi factori. Aceasta înseamnă că clientul va trebui să ofere două informații despre el însuși, de exemplu:

 

SCA trebuie utilizat pentru toate plățile electronice la distanță. Există însă excepții - de exemplu, tranzacții de până la 30 de euro inclusiv, tranzacții repetate pentru aceeași sumă și tranzacții prin persoane împuternicite (lista albă).

Mai puțin de 5% dintre vânzători folosesc tehnologia SCA și mai mult de o treime nu cunosc cerințele pentru aceasta. Prin urmare, autoritatea de reglementare financiară și supraveghere a permis o implementare gestionată începând cu 14 septembrie, pentru a oferi vânzătorilor timp să implementeze SCA. Va trebui să introduceți schimbări și cu atât mai devreme cu cât mai bine pentru afacerea dvs.

De ce să așteptați până în ultimul moment? Contactaţi managerul dumneavostră chiar astăzi!

Pentru mai multe informații despre modificările și caracteristicile PSD2

Cum ajută Mastercard-ul cu aceste schimbări?

Mastercard® Identity Check ™ este soluția noastră pentru cerințele PSD2 și SCA. Utilizează protocoale de autentificare de plată de generațiile viitoare - EMV® 3-D Secure - pentru a reduce fraudele și coşurile abandonate și pentru a oferi servicii mai bune pentru clienți.

Mastercard® Identity Check ™ îmbunătățește securitatea tranzacțiilor online prin creșterea numărului de plăți verificate și reducerea procentului de utilizatori nemulțumiți. În același timp, vă protejați împotriva fraudei în tranzacțiile fără card, care reprezintă 75% dintre cazurile de fraudă. În felul acesta obțineți:

Securitate sporită

 • Asistență pentru parole dinamice, întrebări secrete și alte modalități de identificare a unei persoane
 • Metode avansate de autentificare, cum ar fi biometrie pentru a crește numărul de plăți confirmate

Mai multă flexibilitate

 • Suport pentru noile variante de utilizare, cum ar fi COF, portofele electronice și tokenizare
 • Activitate pe toate dispozitivele, inclusiv plățile pe mobil și în aplicații

Plata simplă

 • Luarea deciziilor mai echilibrată cu viteza de zece ori mai mare a interacţiunii datelor
 • Înlocuirea SecureCode®, asigurând o metodă de plată mai bună și o verificare mai ușoară a titularului cardului

Care sunt avantajele Mastercard® Identity Check ™?

Veți putea corespunde în totalitate celor mai recente reglementări financiare a plăților online ale clienților dumneavoastră. Furnizorul dvs. de servicii de plată ar trebui să vă țină la curent cu aceste probleme, dar, dacă nu, vă recomandăm să-l contactați.

De asemenea, vă va ajuta:

Să economisiți timpul și banii

 • Să reduceți frauda cu 50%3
 • Să reduceți rambursările
 • Să preveniți 62% dintre spargeri, folosind metode de autentificare mai puternice4

Să creșteţi veniturile

 • Să reduceți cu 50% numărul de refuzuri din achiziții (acum refuzurile reprezintă 20-25% din volumul total)3
 • Să ridicaţi nivelul de confirmare pentru tranzacțiile autorizate cu 10%3
 • Să reduceți cu 70% numărul de eșecuri cu autentificarea biometrică5

Să vă evidențiaţi pe fundalul concurenților

 • Să simplificați autentificarea plăţii
 • Să asiguraţi clienții îngrijorați de fraudă
 • Să reduceţi volumul devierilor greşite de plată

Mastercard® Identity Check ™ vă ajută să îndepliniți cerințele PSD2, oferindu-vă dvs. și clienților dvs. mai multă liniște.

În instrucțiunile noastre veți găsi informații despre modul de configurare a PSD2 și SCA. În ea, vorbim despre modul în care escrocii pot încerca să fure datele și cum prevenim încercările lor. La fel prezentul document descrie, terminologia și cerințele PSD2, inclusiv întrebări frecvente și pagini de utilizare.

1. UK FINANCE, STRONG CUSTOMER AUTHENTICATION (SCA: PROPOSED MANAGED ROLLOUT, 2 AUGUST 2019, 2. EUROMONITOR, FICO, 2016, 3. MASTERCARD TRANSACTION DATA, 2017, 4. DATA PASSWORDS BREACH INVESTIGATIONS REPORT, VERIZON, 2015, 5. IDENTITY CHECK PROGRAM AND EMV 3-D SECURE VERSION 2 (EMV 3DS) UPDATE, 2017